füves kert

Fűnyíró traktor választás okosan

A fűnyíró traktor beszerzése nagy mértékben könnyebbé teszi a kerti munkát, leginkább a fűnyírást. A mai, állandó rohanó életmód mellett sokan csak nehezen tudnak időt szakítani a kéthetente, rosszabb esetben hetente történő fűnyírásra. Emellett azt is be kell látni, hogy a hagyományos fűnyíró ide-oda való tologatása minden, csak nem szórakoztató. A fűnyíró traktorral való munka viszont kényelmes és élvezetes. Viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen típus mellett tesszük le voksunkat.

Mire érdemes figyelni a fűnyíró traktor kiválasztása során?

A fűnyíró traktor kiválasztását megelőzően az igazán alapos embereket különösen foglalkoztatja a kérdés, hogy a fűnyíró traktor és a hagyományos gép miben tér el egymástól. A kettő között nem csak a kialakítás és a méret a nagy különbség. Azt már elöljáróban elárulhatjuk, hogy a fűnyíró traktor nem a kis méretű kertekbe való, mivel ott nem igazán lehetne kihasználni előnyeit, ráadásul, ha kis hely áll rendelkezésre, akkor nehezebb manőverezni. Viszont minél nagyobb a kert, annál inkább jó választásnak bizonyulnak ezek a gépek.

A hagyományos fűnyírók általában nem rendelkeznek fűgyűjtővel, bár vannak olyan darabok, melyeket felszerelnek vele. Viszont ezek esetében meglehetősen hamar üríteni kell, mivel viszonylag kicsi a tartály mérete. A fűnyíró traktor esetében is van lehetőség fűgyűjtő tartállyal rendelkező darabokat választani. Erre főleg akkor lehet szükség, ha az esztétika nagyon fontos vagy a helyszín megköveteli. Ilyen például egy focipálya, ahol a levágott és a pályán hagyott fű akadályozná a játékosokat. Egy nagyobb kertben viszont nem zavaró, ha a levágott fű nincs összegyűjtve. Persze, ha téged zavar a látványa, akkor dönthetsz úgy, hogy fűgyűjtő tartállyal rendelkező fűnyíró traktort vásárolni. Ilyeneket többek közt az agroflex.hu webáruház széleskörű kínálatában is találsz.

A fűnyíró traktorral jóval gyorsabban lehet levágni a füvet, mint a hagyományos fűnyíróval, melynek oka, hogy a pengéi jóval szélesebbek. A kormánnyal való vezetés pedig igazán élvezetessé teszi a fűnyírást. Ha egyszer a volán mögé ülsz és megtapasztalod milyen érzés egy ilyen masinát vezetni, alig várod majd, hogy újra használhasd! Különösen a John Deere fűnyíró traktor kínálatot ajánljuk figyelmedbe, melyek kategóriájuk csúcsát jelentik.