elektromos autó töltés

Mit érdemes tudni az otthoni elektromos autó töltőről?

A tiszta elektromos autó tulajdonosok számára ha nem is elengedhetetlen, de mindenképp rendkívül praktikus, ha van otthon egy töltő, amelyről tölteni lehet az autót. Így nem kell olyan helyek után kutatni, ahol van töltő, hanem kényelmesen elvégezhető a folyamat, akár otthonról is. Ha rendszeresen 150-200 kilométeres távolságokat teszel meg, akár napi szinten, akkor érdemes lehet beszerezni egy fali töltőt, azaz wallboxot!

Otthoni elektromos autó töltés

Az elektromosautó ipar, valamint az ahhoz tartozó kiegészítők elképesztő fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években. Mindez igaz az elektromos autó töltő esetében is. A fejlődés töretlen, napjainkban is folynak fejlesztések, hogy az elektromos autók tulajdonosai még kényelmesebben tudják használni gépjárműveiket. A fali töltő a falhoz fixen rögzített konstrukció, amelybe egy állandóra bekötött töltőkábel kerül. A töltőállomások a villanyautó töltésére AC váltóáramot használnak. A különféle típusok különböző teljesítménnyel rendelkeznek. Az otthoni elektromos autó töltők jellemzően 3,7 és 22 kilowatt teljesítőképességgel rendelkeznek.

Az elektromos autók a legkörnyezetbarátabb közlekedési alternatívának számítanak. A legjobb opció, ha az energia előállítása is zöld módszerrel történik. Ha otthonodban napelemes rendszer is elérhető, akkor az elektromos autó töltés még környezet kímélőbb opció lehet. Hazánkban különösen előnyös a napelemes töltés ugyanis, hiszen hazánkban a napsütéses órák száma 2000 fölött van, ami az európai átlagnál is magasabb érték.

Az okoseszközök ma már szinte minden iparágban jelen vannak és ez alól a villanyautózás sem jelent kivételt. A Wallbox töltők bizonyos modelljei úgynevezett Eco-Smart Solar töltési funkcióval is fel vannak szerelve, amelynek köszönhetően a töltés teljes mértékben megvalósulhat a napelemrendszerről, továbbá a hálózati és a napenergia egyidőben való használata is lehetséges.

Az otthoni elektromos autó töltés előnye

Az elektromos autó otthoni töltésének legnagyobb előnye, hogy kényelmes megoldás. Viszont az is nagyon fontos szempont, hogy anyagilag is sokkal jobban jársz, ha a töltőállomások helyett otthon töltőd az autód. Éppen ezért mindenképp érdemes beszerezned egy otthoni elektromos autó töltőt, például a wallbox.hu webáruházból, hiszen csak nyerhetsz vele!