műfű telepítés

Műfű telepítés kertbe és teraszra egyaránt

Ha a cél, hogy szem gyönyörködtető zöld gyepet lásson kertjében vagy teraszán, akkor a legoptimálisabb választás a műfű. Annak érdekében, hogy a műfű hosszú időn keresztül megőrizze szépségét és a helyén maradjon, szakértő segítségére van szükség, ugyanis a telepítés folyamata szakértelmet kíván meg.

A műfű tagadhatatlan előnyei

Nem mindenki rajong a műfűért, pont azért, mert nem igazi. Ugyanakkor vannak olyan előnyei, amelyek miatt mindenképp érdemes mellette dönteni. Ilyen pozitívum, hogy nem kell időt szánni a gondozására és ápolására. A természetes gyep esetében ez rengeteg időt vesz el, ahogy a fűnyírás is. Ez is egy plusz tevékenység, amivel a műfű kapcsán nem kell foglalkozni.

A szakszerűen telepített műfű esetében nem kell attól tartani, hogy a háziállatok kárt tesznek benne, ahogy attól sem, hogy a vakond áttöri. A memóriaszálas műfű a formáját is megtartja, tehát nem lapul le. Ez az egyik legfőbb félelem a műfűvel kapcsolatban, de ez is alaptalan. Az UV szűrős típusok a színüket is kiválóan megőrzik. A jó minőségű műfű tehát mindenképp strapabíró, viszont, ha valamilyen okból kifolyólag mégis kár keletkezne benne, akkor a sérült részt könnyű kicserélni.

A műfű telepítés folyamata

A műfű telepítés első lépése az alépítmény elkészítése. Ez annyit takar, hogy szükség esetén 10-12 centiméteres vastagságban el távolításra kerül a felső földréteg, majd ennek helyére kerül a zúzott kő, amely lapvibrátor által van tömörítve. Mind erre kerül a geotextil. A megfelelő alapozást követően a műfű ragasztó alkalmazásával a kiválasztott műfű elhelyezésre kerül.

A szakszerűen telepített műfű az egész család kedvelt helye lehet, kisgyerekek és háziállatok is élvezhetik annak előnyeit, nem kell aggódni, hogy valamiképp kárt tesznek benne. Annak sincs akadálya, hogy a műfű betonra legyen telepítve, viszont ebben az esetben mindenképp ki kell alakítani az elfolyást. Műfüvet ma már gyakorlatilag minden nagyobb áruházban lehet kapni, azonban ezek minősége erőteljesen megkérdőjelezhető, ráadásul szakszerű segítséget sem kap. A Zöld Korona Garden online platformján, a zoldkoronagarden.hu webáruházban magas minőségű gondozásmentes zöld gyepek széles választékát találja, valamint rengeteg hasznos információt talál! Természetesen a webáruházban elérhetőséget is talál, ha kérdése lenne vagy árajánlatot szeretne kérni!