autómentés árak

Az autómentés megfelelő ár-érték arányban

Az autómentés nem olcsó mulatság. Nem csupán az autó elszállítását kell kifizetni, hanem annak a veszélye is fennáll, hogy a gépjármű meghibásodásának hátterében komoly probléma áll, melynek kijavítása szintén borsos összegekre rúg. Emiatt sokan igyekeznek az autómentőn spórolni, ami nem túl okos döntés.

Autómentő és autómentő között is komoly különbségek lehetnek, ezért alaposan meg kell gondolni, hogy melyik cég szolgáltatását veszi igénybe. Érthető módon, amikor lerobban az autó a stressz és a pánik helyzet nem segít, hogy a megfelelő autómentőt válassza, ezért ajánlott minden helyzetre felkészülni és elmenteni pár hasznos telefonszámot még az utazás előtt. Autómentő weboldalakat böngészni nem éppen a legjobb szabadidős elfoglaltság, azonban jobb felkészültnek lenni, hiszen jobb félni, mint megijedni.

A legrosszabb opció, ha kizárólag az árat veszi figyelembe. Hiába igazán olcsó egy szolgáltató, ha az ország másik részén található, hiszen így nem csupán rengeteget kell várni az autópálya szélén, míg a segítség megérkezik, de a végső összeg is igencsak borsos lesz. Tehát összességében nem szabad csak az árat nézni, minden mást figyelmen kívül hagyva.

Érdemes a közeli autómentők weboldalait megtekinteni. Ha az M3-as autópályán robbant le, akkor annak az autómentés, illetve annak a településnek a nevét szükséges beírni a keresőbe, ahol nagyjából lerobbant. Egy példán keresztül szemléltetve, ha Aszód közelében robban le, akkor az autómentés Aszód szavakat szükséges beírni a keresőbe.

Ha biztosra akar menni az árak kapcsán, akkor a legjobb felhívni az autómentőt és konkrétan rákérdezni, hogy adott pontból a másikba mennyibe kerül a szolgáltatás. A rutinos autómentők számára nem jelent problémát, hogy legalább egy körülbelüli árat mondjanak.

Ameddig az autómentő a helyszínre nem ér, nagyon fontos, hogy biztonságban várakozzanak az utasok és a közlekedés többi résztvevője számára is jelezve legyen, hogy az autó lerobbant. Ennek érdekében mindenképp be kell kapcsolni a vészvillogót és ki kell tenni az elakadásjelzőt. Az utasoknak lehetőleg láthatósági mellényt viselve a szalagkorláton kívül szükséges várakozni.